Vongoivan kissala ja kennel
 

Tältä sivulta löydät tietoja Vongoivan kennelin islanninlammaskoirapennuista.
 

Vongoivan D-pennut

Meillä on islanninlammaskoiran pentuja!


Jos etsit iloista, innokasta ja ulkomuodoltaan hauskan näköistä koirakaveria, tule tutustumaan Vongoivan D-pentuihin. Heidän emänsä Stella ja isänsä Kelmi ovat osoittaneet paitsi jokapäiväisessä elämässä perheessämme, myös agilityssä ja tokossa sekä näyttelyissä monipuolisuutensa. Stellan ja Kelmin kanssa on oikein mukavaa treenata ja kilpailla. Uskon tämän työskentelyinnon periytyvän myös heidän jälkeläisiinsä. Lue lisää pentueen vanhemmista täältä.

Pentujen luovutuspäivä on aikaisintaan 28.8.2010!

Pentujen syntymä

Islanninlammaskoirat jenkkityttö Stella (US * Runestone Mocha Latte) ja ruotsalaispoika Kelmi (SE * Àstvinur Eldur) saivat sunnuntaina 11.7.2010 ennätyssuuren pentueen. Pentuja syntyi kaikkiaan 9, mutta viimeisin oli valitettavasti menetynyt matkalla tähän maailmaan. Sekin narttupentu oli kooltaan ja ulkoisesti täydellisesti kehittynyt ja isänsä värinen. Pentu nro 9:n todennäköisin kuolinsyy oli istukan repeytyminen.

Muutoin Vongoivan D-pentueen synnytys sujui ongelmitta. Kuusi ensimmäistä pentua syntyivät 2 h 13 min kuluessa, loput tulivat eri pituisilla viiveillä. Saamieni tietojen mukaan Stella ja Kelmi saivat Vongoivan D-pentueella aikaan tähän mennessä suurimman Suomessa syntyneen islanninlammaskoirapentueen. Eläviä pentuja syntyi siis kahdeksan. Sekä pennut että emo Stella voivat erittäin hyvin.

Kennelini ja kissalani nimi Vongoivan tulee Itä-Lapissa olevasta Vongoiva-tunturista. Niissä samoissa maisemissa saattaa nähdä lapinvuokon, latinalaiselta nimeltään Dryas octopetala. Oktopetala tarkoittaa kahdeksaa terälehteä. Lapinvuokko tuli mieleeni, kun katselin Vongoivan D-pentujen ensimmäistä kiinteämmän ruuan ateriaa:

Vongoivan D-pennut

Pentujen esittely

Kaikilla D-pennuilla on runsaasti valkoista kuviointia turkissaan, kuten emällään ja isälläänkin. Kaikilla on valkoinen hännänpää, korkeat valkoiset etusukat sekä valkoiset takasukat. Kaikilla on valkoista vatsapuolella. Dimmaa ja Disaa lukuun ottamatta kaikilla on valkoinen kaulus. Dimmalla ja Disalla on valkoinen puolikaulus. Dinalla, Deplalla. Drafnalla ja Drunilla on päälaella tai niskassa täpläkuvio.

Esittelen pennut tässä syntymäjärjestyksessä sekä niillä nimillä, joilla aion heidät rekisteröidä. Lyhyet kuvaukset pentujen luonteesta viittaavat tekstin kirjoitushetken tilanteeseen, jolloin pennut olivat lähes 5 viikon ikäisiä. Pennuista on tässä 4 kuvaa. Selkäpuolen kuviointia ja naamaa esittävät kuvat on otettu heinäkuun lopussa sisällä. Loput kuvat on otettu lähes 5 viikon iässä ulkona pihalla.


1) Narttupentu Vongoivan Drifa syntyi esikoisena. Kuten muutkin D-pennut, Drifa on kasvanut ja kehittynyt hyvin. Hän on rauhallinen ja elämästä nauttiva pieni otus, joka osaa myös halutessaan singahtaa hurjaan vauhtiin. Drifalla on päässä ja niskassa paljon valkoista, joten hän sai lumeen viittaavan nimen. Islanninkielellä Drifa tarkoittaa lumikinosta tai hankea. Drifan pääväri on tällä hetkellä lähinnä riista, mutta korvissa näkyy jo isä-Kelmin syvää punaruskeaa. Drifan pigmentin väri on musta ja hänellä on etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Drifa on varattavissa.
2) Narttupentu Vongoivan Dina on Stella-emänsä kopio väritykseltään. Dina on ystävällinen ja leikkisä, reippaasti luoksetuleva. Hänestä tulee trikolori: musta-valkoinen-tan. Dinan pigmentin väri on musta. Hänellä on etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Dina on naisen nimi myös Islannissa. Dina on varattavissa.
3) Narttupentu Vongoivan Drafna on kuvioinniltaan Stella-emänsä kopio, mutta väritys tulee isä-Kelmiltä. Drafna on pentueen vauhdikkaimpia. Hän pitää palloista ja niiden kanssa leikkimisestä kovasti. Dfrafnan pigmentin väri on ruskea. Hänellä on etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Nimi Drafna tarkoittaa islanninkielellä täplää, jollainen Drafnalla on päässä. Drafna on varattavissa.
4) Narttupentu Vongoivan Depla on isänsä Kelmin värinen, punaruskea runsaalla valkoisella kuvioinnilla. Hänellä on hyvin säännöllinen kuvio kasvoissa, kolmiomainen läikkä takaraivolla. Depla on iloinen ja leikkisä pentu. Hänen pigmenttinsä väri on ruskea. Deplalla etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Nimi Depla tarkoittaa islanninkielellä läiskää tai täplää. Depla on varattu.
5) Narttupentu Vongoivan Dimma on pentueen ”pikkumusta”. Hän on kaikkien tummin väriltään. Dimma on trikolori: musta-valkoinen-tan. Pigmentin väri on musta. Päässä on vain kuonon ympärillä hieman valkoista. Niskassa on valkoinen puolikaulus. Muu valkokuviointi Dimmalla on kuten muillakin D-pennuilla. Dimma on yksi pentueen reippaimmista ja rohkeimmista. Hän on innoissaan leluista, varsinkin solmunarujen saalistamisesta ja riepottamisesta. Dimman etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Nimi Dimma tarkoittaa islanninkielellä tummaa. Dimma on varattavissa.
6) Urospentu Vongoivan Dreki on emänsä Stellan värinen trikolori: musta-valkoinen-tan. Hänen pigmenttinsä on musta. Dreki on tätä kirjoitettaessa massaltaan pentueen suurin. Hän on aina ensimmäisten joukossa tulemassa ja menemässä. Drekin etujaloissa yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Nimi Dreki tarkoittaa islanninkielellä lohikäärmettä. Pentueen ainoa poika ehkä tarvitsee lohikäärmeen ominaisuuksia pitääkseen puolensa akkavaltaa vastaan? Dreki on varattu.
7) Narttupentu Vongoivan Disa on isänsä värinen punaruskea valkoisin kuvioin. Disalla on erityisenä tunnisteena valkoinen pieni läiskä oikean hartian päällä. Hänen pigmenttinsä on ruskea. Vaikka tätä kirjoitettaessa Disa on massaltaan pentueen kevein, hän ei todellakaan ole mikään pahna pohjimmainen. Disa on aina porukan etunenässä, rohkea, reipas ja leikkisä. Disalla molemmissa etujaloissa sekä toisessa takajalassa yksinkertainen kannus. Toisessa takajalassa on kaksoiskannus. Nimi Disa tarkoittaa islanninkielellä jumalatarta. Disa on varattavissa.
8) Narttupentu Vongoivan Druna on väriltään suklaanruskea runsain valkoisin kuvioin. Myös tan-väriä saattaa kehittyä. Drunan pigmentin väri on ruskea. Hän on yksi pentueen reippaimmista ja innokkaimmista. Hän pitää hyvin kontaktia ja tuntuu aina kysyvän katseellaan ”Mitä tehdään?” Drunan etujaloissa on yksinkertaiset kannukset sekä molemmissa takajaloissa kaksoiskannukset. Drunalla oli elämänsä alussa jonkin verran muita enemmän sanottavaa ja kova ääni. Nimi Druna on islantia ja tarkoittaa ukkosen kumua. Druna on varattavissa, jos en jätä häntä kenneliini.

Pentujen luovutus

Vongoivan D-pennut tunnistusmerkitään mikrosiruilla maanantaina 16.8.2010. Siitä lähtee sitten käyntiin pentujen rekisteröinti Suomen Kennelliitossa. Vongoivan D-pentujen aikaisin mahdollinen luovutusajankohta on sunnuntaina 29.8.2010, jolloin pennut ovat täyttäneet 7 viikkoa. Sitä ennen pennut käyvät vielä eläinlääkärillä luovutustarkastuksessa. Joidenkin nyt vapaina olevien narttupentujen kohdalla voin harkita myös sijoittamista.

Kiitän

Oikein paljon kiitoksia D-pentujen ”hyville haltijattarille”: Leila, Eija, Sera, Ann-Marie, Jaana, Riitta ja Anne!
Erityisen paljon kiitoksia taitavaksi ”kennel- ja kissalapojaksi” kehittyneelle Reinolle!

Kysy lisää ja tule käymään!

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiisi!
Saat minut kiinni näillä yhteystiedoilla: 040 5080812 tai paula.ruotsalainen@kolumbus.fi.

Depla vilkuttelee ja kutsuu teitä katsomaan pentuja!